Hoe kiest u tussen een bril en contactlenzen?

Of u nu voor het eerst een bril draagt of gewoon uw uiterlijk wilt veranderen, u hebt wellicht contactlenzen overwogen. Er zijn vele redenen waarom mensen de ene boven de andere kiezen, dus als u in de war bent, zijn hier enkele factoren die u in overweging moet nemen voordat u een beslissing neemt.

Bril

Een bril kan de meeste voordelen bieden als uw voorschrift sterk genoeg is, omdat u misschien geen contactlenzen kunt krijgen. Sommige mensen dragen niet graag een bril omdat ze geen bril vinden die bij hun gezicht past. Hier kan het internet van pas komen, aangezien er online veel meer keuze is dan in uw plaatselijke winkel. Ze zien er geweldig uit en er zijn veel stijlen om uit te kiezen. Het is belangrijk goed voor uw bril te zorgen, zodat u hem niet vaak hoeft te vervangen. Dat betekent dat u hem in een etui moet bewaren als u hem niet gebruikt, zodat hij niet verbogen of bekrast wordt. Als u de gewoonte hebt uw bril te verliezen, kan het de moeite lonen contactlenzen te overwegen of een ketting voor uw bril te kopen - er zijn er veel online verkrijgbaar.

Contactlenzen

Contactlenzen kunnen de voorkeur verdienen als u de neiging hebt uw bril te verliezen of als u een baan hebt waarbij een bril hinderlijk kan zijn, bijvoorbeeld als u met jonge kinderen werkt of 's nachts rijdt. U kunt contactlenzen uitproberen om te zien of ze voor u werken, en hoewel u er even aan moet wennen, kunt u ze gemakkelijk inbrengen en uitnemen. Sommige mensen vinden dat contactlenzen hun ogen uitdrogen en als u last hebt van allergie├źn zoals hooikoorts of vaak droge ogen hebt, kunnen contactlenzen u irriteren. Er zijn oogdruppels die kunnen helpen tegen droge ogen. U kunt ook kiezen tussen daglenzen en maandlenzen. Daglenzen kunnen aan het einde van elke draagbeurt worden weggegooid, terwijl maandlenzen in een lenshouder met zoutoplossing moeten worden bewaard.

Waarom niet allebei?

Veel brildragers gebruiken contactlenzen of gebruiken voornamelijk contactlenzen en dragen een bril als hun contactlenzen op zijn of om hun ogen een pauze te geven als ze droog worden. Er zijn veel detailhandelaars die u de mogelijkheid bieden een partij contactlenzen te bestellen die u kunt gebruiken wanneer u ze nodig hebt. Een reservebril, zelfs als u contactlenzen draagt, betekent dat u, als u uw contactlenzen mist of ze vergeet, altijd een manier hebt om te zien. Het kiezen van een bril die bij uw gezicht past en die u mooi vindt, kan het verschil maken bij de keuze tussen een bril en contactlenzen. Beide hebben voor- en nadelen, dus als je niet kunt kiezen, waarom kies je ze dan niet allebei?

Plan du site