Hoe beschermt u uw huisdier tegen insecten?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het heel belangrijk om te begrijpen dat muggen voor uw huisdier net zo vervelend kunnen zijn als ander ongedierte, zoals vlooien of teken. Dus waarom risico's nemen als er een paar eenvoudige stappen zijn die u kunt nemen om te voorkomen dat muggen uw viervoetige vriend aanvallen? Om de muggenpopulatie in uw huis en rond uw huisdier te verminderen, zijn hier enkele eenvoudige tips om uw blootstelling aan dit vliegend ongedierte te verminderen: Om uw hond of kat echt te beschermen tegen vlooien, teken, muggen en andere insecten, is het gebruik van een afweermiddel slechts één onderdeel van een algemeen beschermingsprogramma. In feite zijn er veel andere stappen die u kunt nemen als onderdeel van een effectief plaagdierbestrijdingsprogramma:

Geef uw huisdier een evenwichtige voeding

Parasieten vallen meestal de zwakste gastheren aan. Een kwaliteitsvoeding voor honden en katten verbetert hun gezondheid en versterkt hun immuunsysteem. Een evenwichtige voeding is de eerste stap om te beginnen.

Regelmatig baden

Uw huisdier wassen met een natuurlijk, niet-agressief wasmiddel helpt niet alleen om parasieten op afstand te houden, maar stelt u ook in staat uw huisdier van kop tot staart te controleren. Katten houden meestal niet van baden, dus hoewel ze zichzelf dagelijks verzorgen, is het toch een goed idee om uw kat regelmatig in bad te doen, vooral als hij veel buiten is.

Regelmatig verzorgen en borstelen

Regelmatig borstelen of kammen (met een vlooienkam, als vlooien het probleem zijn) zal helpen om parasieten op de vacht en huid van uw huisdier te vinden, en zal ook hun uiterlijk verbeteren.

Houd het interieur schoon

Ongedierte kan op veel plaatsen een schuilplaats vinden. Ze vliegen, springen en kruipen over dieren en mensen, maar ook over voorwerpen en meubels. Door vloeren, gordijnen en meubilair schoon te houden, wordt voorkomen dat vlooien en teken hun weg vinden in kieren en spleten. Het is ook een goed idee om de stofzuigerzak vaak te vervangen, omdat ongedierte door de slang heen kan overleven en er hun nesten in kunnen maken. Tot slot is het een gezonde gewoonte om de kennel van uw huisdier zo schoon mogelijk te houden.

Controleer de buitenkant

Teken-, vlooien- en muggenplagen beginnen buiten, dus neem de tijd om de omgeving van uw huis te inspecteren en onderneem indien mogelijk actie; teken en vlooien gedijen bijvoorbeeld goed in struiken en kreupelhout.

Breng regelmatig een bezoek aan uw dierenarts

Uw dierenarts kan een goede partner zijn om uw hond of kat in optimale gezondheid te houden en de kans te verkleinen dat hij een aantrekkelijke gastheer voor parasieten wordt. Denk eraan deze tips te gebruiken als onderdeel van een algemeen programma om parasieten in de omgeving van uw huisdier te bestrijden. Er is geen waterdichte manier om te garanderen dat uw viervoeter nooit last van parasieten zal hebben, maar met deze voorzorgsmaatregelen kan het probleem tot een minimum worden beperkt.

Plan du site