Bloemtatoeages: delicaat en krachtig om je te inspireren

Tatoeages in het algemeen zijn altijd in de mode, maar de bloementatoeage was altijd al favoriet en is dat nog steeds, vooral bij het vrouwelijke publiek. In principe zijn bloemen populaire ontwerpen, omdat ze bekend staan als symbolen van delicatesse, charme en vrouwelijkheid. De bloementatoeage is er vooral om de Grieken en Trojanen te plezieren, want de soorten bloemen die er bestaan zijn eindeloos. Zo zijn er bijvoorbeeld rozentatoeages, die de meest klassieke zijn. Maar er zijn ook lavendel, madeliefjes, plattelandsbloemen, enz. Om nog maar te zwijgen van de verschillende stijlen, technieken en manieren om deze ontwerpen op de huid te graveren. Daarom verdient het de voorkeur om voor delicate tatoeages zwart en grijs te gebruiken, met arceringen met een fijne naald, om nog delicater te zijn. Er worden echter ook andere technieken gebruikt, zoals pointillisme, aquarel, realisme en geometrische vormgeving. De bloemen kunnen dus van persoon tot persoon worden aangepast. En uiteindelijk gaat het erom of de persoon het echt leuk zal vinden of niet.

Betekenis van een bloementatoeage

In feite hebben bloemen vele betekenissen. En deze betekenissen kunnen veranderen van generatie op generatie, van cultuur tot cultuur, van regio tot regio, enzovoort. Het belangrijkste van een tatoeage is echter vooral dat hij aan de verwachtingen van de persoon voldoet. De bloementatoeage is vooral veelzijdiger, tijdloos en heeft meer symboliek. Maar, zoals iedereen al weet, betoveren bloemen waar ze ook komen. Dat kan zijn om zijn kleuren, zijn aroma, zijn geur, zijn intrinsieke schoonheid of zelfs zijn delicatesse. Bovendien zijn ze praktisch aanwezig op bijna alle goede en belangrijke momenten in ons leven, of het nu is om iets of iemand te vieren, te formaliseren, te promoten of te eren. Daarom zijn veel mensen in staat om via hen hun gevoelens en emoties te uiten. De lotusbloem, bijvoorbeeld, kan worden beschouwd als een spiritueel bezit. Dit is waarom het zo populair is in sommige tatoeages. Voor de Maya's en de Azteken is de bloem echter verbonden met het heilige. In principe worden ze in verband gebracht met de goden en de oorsprong van het universum. In de Hawaïaanse cultuur daarentegen wordt het als een kroon gedragen als teken van respect. Terwijl in Japan bloemen staan voor liefde, de voortdurende groei van het leven, vitaliteit en evenwicht. Daarom heeft elke bloem van een plaats een andere positieve betekenis. Dus het is tijd dat je je favoriete bloementattoo kiest om op je lichaam te tatoeëren.

Kleuren in een bloementatoeage

De kleuren van bloemen, bijvoorbeeld, kunnen verschillende emoties, gevoelens en intenties overbrengen. In het algemeen kan rood worden beschouwd als de kleur van geliefden, symbool voor liefde, passie, intensiteit, aantrekkingskracht, verlangen. Terwijl wit vrede, zuiverheid of vergeving kan brengen. De kleuren geel en oranje worden beschouwd als synoniem voor vreugde en levendigheid, juist omdat ze helder, sterk en stralend zijn.

Plan du site